PDA

Vaata täisversiooni : proge



tiit
05-09-02, 19:30
Küsimus järgmine. Mis proget keegi skeemi joonistamiseks tarvitab? Kui võimalik siis lisage link kust selle saab ja väike kirjeldus mis head - mis vead

felch
05-09-02, 21:48
Progesid on palju kuid siin 3 neist:
---------------------------------------
EAGLE (http://www.eaglepcb.dk/)Programm on mõnusa graafilise interfeisiga ja võrgust saab talle tõmmata hulganisti komponentide teeke (library). Eriti meeldiv on see, et eksisteerib ka vabavaraline Linux’i variant. Programmist on 4 versiooni:
 Vabavaraline: töötab hästi kuid on piirangud projekteeritava trükkplaadi mõõtmete (kuni 8*10 cm) ja skeemi komponentide hulga suhtes. Vabavarversiooni ei tohi kasutada ärilistel eesmärkidel (teeme programmiga plaadid valmis ja hakkame müüma).
 Eagle light: lubatakse kasutada äri ajamiseks, kaasas ka juhend ja autorite poolne tasuta tugi. Muud piirangud samad kui vabaversioonis. Hind: 500 DKK.
 Eagle standardis on plaadi mõõt piiratud 10x16cm –ga ja kihte võib olla maksimaalselt 4. Skeemilisi piiranguid ei ole. Hind: 5055 DKK, mitteärilise versiooni puhul 1000 DKK.
 Eagle Professional võimaldab teha kuni 1,6 * 1,6 m plaate kuni 16 kihiga. Hinda tagasihoidlikusest ei märgitud.
Programmi Linuxi versiooni leiab ka tuttava “kahe lehma” juurest (tucows.ibs.ee).
-------------------------------------------
MicroCode Engineeringu CircuitMaker 2000 (www.microcode.com).
Jällegi hea programm skeemide joonestamiseks ja trükplaatide trasseerimiseks. Alates 1. juulist lihtsamat ja odavamat versiooni enam ei müüda, on vaid üks ja ainus CircuitMaker 2000. Programm lubab muu hulgas ka elektriskeeme simuleerida st. skeemi tööd saab katsetada ilma jootekolvi ja mõõteriistadeta.
Circuitmakerist olemas ka tasuta 30 päevase best-before ajaga piiranguteta demoversioon (http://www.microcode.com/downloads/demos.htm) ja suisa tasuta variant tudengitele. Tudengivariandi piirangud:
 kuni 50 detaili skeemi kohta;
 kuni 1000 komponenti teegis;
 skeemisümbolite redaktor ja makrod ei funksi;
 PCB netlist’i saab importida vaid TraxMaker’isse (sama firma trükkplaatide joonestamise pakett);
 Tehniline tugi vaid faksi või e-posti teel.
Hinnad: $995.- (vaid USA-s, meil arvatavasti kallim) uue versiooni eest ja upgrade puhul $295 (kui on olemas CircuitMaker V6 PRO litsents) või $595 kui on olemas mõne varasema versiooni litsents.
Võrgus on olemas hulga kräkke, mis töötavad suurepäraselt. Neid me muidugi põhimõtteliselt ei kasuta... ;D
---------------------------------------------
P-CAD 2001 (http://www.acceltech.com/en/index.html). Tuttav juba vanast ajast, kui Marjamaal olid 286-d need kõige vingemad masinad. Programm on vahepeal jupi maad edasi arenenud ja ei ole enam nii kohmakas kui kunagi. P-CAD 2001 suudab projekteerida kuni 999-kihilisi trükkplaate, lisaks hea skeemisimulaator.On olemas 30 päevane tasuta täistöövõimega demo ja võrguversioon. Profiprogrammi hinnad on proffide väärilised: $9995 täisversiooni eest ja $1995 upgrade eest.
--------------------------------------------------
Ise joonistan MicroCode Engineeringu progega. Maitse asi...;)

bisti
06-09-02, 12:14
Kus sa koodi said sellele MicroCode Engineeringu CircuitMaker 2000 küsib koodi ja ei tea ehk anad selle.

bisti
06-09-02, 12:18
Ise kasutan expressPCB on ta hea ag siin llink kust saab iga sugu joonistamise progesid :http://www.free-pcb-software.com/html_uk/uk_service_1.htm

felch
06-09-02, 13:12
KAsutan Circuitmaker 5.01d-d. Selle käima sundimiseks on olemas vahendid. Versiooni 2000 pole ise kasutanud, infi leidsin netist. PisiKoodi ;) kodukas igatahes väidab, et tasuta versioon on olemas. Võib-olla annab registreerimise käigus mingi koodi.

ollala
09-09-02, 19:43
CircuitMaker 2000 crack saab slellelt lehelt ma ei ole ise proovinud kas see asi toimib.
www.bugs2k.com/c-19.html (http://www.bugs2k.com/c-19.html)

Andy00
09-09-02, 20:57
Ma vist siis erand, kuna kasutan sellist imelikku ameeriklast nagu CirCad :) Ainus asi, mis selle kasuks sundis otsustama, oli aeg millal sobivat skeemi otsisin. Nimelt versioon 3.x DOS versioon oli ainult 700K allalaadimist läbi analoogi ja modemi :D (win alla (ver 4.x) oli vist 2M kanti).
Asjale on sisseehitatud nii skeemi, kui ka PCB tegemine. Olen vist ära harjunud, seega pole viitsinud paremat otsida.

felch
09-09-02, 21:06
Kunag oli veel sihuke asi nagu OrCad, mahtus 3-le flopparile ära !!! Vist on juba surnutt :(
Aga mis tähtsust proge nimel on, peaasi et hästi töötab!

KaruTEC
22-09-02, 21:45
Kui on peaasi et hästi töötab siis vastus on Protel Client 99. Ainuke miinus, et tahab masinalt palju ressurssi.

felch
24-09-02, 13:56
Protel... äkki tead viita soovitada?

KaruTEC
24-09-02, 14:39
www.protel.com :)

felch
01-10-02, 22:21
Kas keegi teab kuidas CircuitMakeri skeeme/pcb'sis Eagle-sse konvertida saab (või kas saab)?

Joe
03-10-02, 21:29
Kunag oli veel sihuke asi nagu OrCad, mahtus 3-le flopparile ära !!! Vist on juba surnutt :(
Aga mis tähtsust proge nimel on, peaasi et hästi töötab!
Oma pikaajalistest kogemustest väidan, et OrCad on skeemide joonistamiseks üks parimatest. Windose variant on veel parem kui vanad DOS omad 8) Peamine (võib alla et ainuke) puudus on hind. Seepärast viimasel ajal kasutan Eagle-t. Aga OrCad-ga võrreldes on see siiski "poisike"... jääb ainult loota, et kasvab veel ;)
Muidugi, eks igaüks kipub kiitma ka seda, millega rohkem harjunud.

madis
17-10-02, 15:49
Pole kunagi viitsinud skeemijoonestusprogedesse süveneda, kuid nüüd oleks vaja üks vähe keerulisem trükiplaat valmis teha ja tekkis probleem. Programmiks siis Eagle. Nimelt kuidas ma selle trükiplaadi saan joonistada? Teen skeemi valmis, panen menüüst switch to board, siis ta viskab ette pildi, kus on komponendid ja kõrval tühi trükiplaat. Et kas need jupid kuidagi automaatselt ka sinna trükiplaadile hüppavad ja endale õige koha leiavad? On küll seal nupp Auto, kuid see funktsioon Light editionis ei funka. See ongi see õige nupp? Kui jah, siis keegi äkki teab urgast, kust vähe vingem versioon tõmmata? Või on mõni muu proge mis seda skeemi süüa oskab ja ei nõua vingemat versiooni?

madis
17-10-02, 16:58
Ise küsin- ise vastan. Saab teha küll autoroute light editioniga, tuli lihtsalt jupid kõigepealt trükiplaadile tõsta :) Mõnikord tasub ikka help-i lugemine ennast ära:)

madis
11-11-02, 20:13
Probleem selline, et öeldi mulle täna üks proge, millega skeemi joonistada et üks konkreetne frees sellest õieti aru saaks, aga nimi ununes ära. Meeles on niipalju, et nimi oli ...cad ja aadress kust saab ...cad.se. Oskab keegi midagi pakkuda?

feelgood
11-11-02, 20:37
Siiamaani kasutasin Protel 99SE'd. Nüüd on väljas Protel DXP mis on esmapilgul kuratlikult segane. Samas aga hakkasid kohe silma mõned asjad mis 99SE'l puudusid või olid vigased. Millegipärast ei õnnestunud avada DXP'ga 99SE poolt tehtud faile. Arvatavasti minu enda viga.

13738
12-11-02, 16:23
Sa mõtled vist AutoCad-i. Mul AutoCad 2000 olemas, kui tahad, astu Tartust läbi.

madis
12-11-02, 16:33
ei, kindlasti mitte autocad...

tiit
12-11-02, 16:41
äkki oli ORcad

madis
12-11-02, 16:52
Felch on äkki asjaga kursis, sa resideerud tipis, jutt nimelt sellest Ranteloni meeste freesist. Ma järgmine nädal satun ise ka jälle sinna, eks siis küsin üle kui pole siin välja juurutatud.

13738
15-11-02, 20:22
Äkki oli CamCad ;)

pppp
28-11-02, 15:24
CADint äkki?