PDA

Vaata täisversiooni : Toide...



ronald
27-10-02, 14:54
Tegin enda 2x35W võimu skeemid valmis. Nüüd oleks vaja mõelda, mis toide saaks olema. 12V juures võtab üks kanal 150mA, kas võib eeldada, et 2 paralleelselt koos võtavad 300mA ja kas täpselt 300mA andvast trafost piisaks või peab ikka natuke üle olema?

mogo
27-10-02, 19:48
Sul on andmed natuke mööda:2X35W=70W;toide 12V(oletan,et mingi automaki kivi).P(võimsus)=U(pinge)X I(vool),siitI=P/U,ehk 70W/12V=5,83A.Ei mingeid milliampreid. *Sa mõõtsid voolu ilmselt tühikäigureziimil,siis on jah sellised numbrid.Kui max.voolu tahad mõõta,siis pane 35W või võimsamad kõllid taha,lase sisendisse nimipingel siinussignaal ja mõõda siis.Soovitavalt ole ise kõrvaltoas *;) Reaalselt võta alusex võimu max väljundvõimsus(2X35W) ja otsi sellele vastav trafo.Nagu ma algul juba kirjutasin.Trafo võimsus on seotud tema südamiku ristlõikega-otsi siitsamast foorumist,selline teema on täica olemas.Sobiks näitex "Estonia010 lõppvõimu trafo.On soovitav,et trafo olex sel juhul 75-80W,aga kui sa võimule KUNAGI täisvõimsust peale ei keera,siis mu meelest sobib ka näitex 50W-ne.Lihtsalt korrax proovida võid näitex vabalt 10W trafoga-midagi hullu ei juhtu.Ainult powerit ei saa eriti keerata-pinge hakkab esialgu kõikuma tümpsu taktis ja kui veel keerad,siis langeb juba niipalju,et hakkab moonutama või jääb hoopiski vait(oleneb kivist).Ja trafo läheb ka VÄGA kuumax! :D

ronald
29-10-02, 17:13
Ma panid mõlemad võimud täiega mürtsuma mingi karmi dnb saatel(väga kõva bass jne..) ja vool kõikus 0.7-0.9A vahel.
Kas see tähendab siis et trafo ei suuda rohkem anda, nagu sa rääkisid? Trafo tundub välimuse järgi küll üpris võimas :P

felch
29-10-02, 17:29
See on keskmine vool. Impulssvoolu tümaka ajal testriga ei saa mõõta.
Võimu trafo peax rusikareegli järgi olema 2x võimust võimsam. 2x35=70W. Stereovõimu puhul 2 kanalit -> 140W.

tiit
30-10-02, 11:01
150 W jah siia ok. EEspool mainitud Estonia tafo oleks minu arust raiskamine. See nii umbes 400 VA

erx
30-10-02, 15:02
EEspool mainitud Estonia tafo oleks minu arust raiskamine. See nii umbes 400 VA

ise olen kuulnud,et seda estoniat kiidetakse just tema trafo pärast.. ja et näiteks radiotehnika 101 on hulga sitem trafo..

tiit
30-10-02, 15:27
Seda ma ju räägingi et see on sinna liiga hea ;D

digital
30-10-02, 16:00
Radiotehnika võim on ju ka palju väiksema võimsusega!!! Loogish ju, et sinna siukest trafot panda.

felch
30-10-02, 21:54
Vastikud ilkujad ütleksid siinkohal, et trafo on Estonia võimus ainuke hea asi. Mina muidugi selline pole... ;D

Kui see trafo targemat aplikatsiooni ei leia, pane rahuga sisse. Ega ta süüa küsi! Võrgus voolu jagub ja äkki tahad tulevikus võimu "upgradeda".

erx
02-11-02, 13:06
kas võib sääne pull olla,et tehases pannakse võimudele liialt lahjad trafod?
olen näinud säänest pulli,et kui võimul üks pool töötab,siis saab nagu suuremat mürtsu kätte...panen teise ka undama,siis nagu mürts jääb magedamaks..(lüüdid on muideks korralikud)

ja sain ühest telekast säänse trafo nagu tc-90-2(kas see 90 näitab,et ta on 90w??)

tiit
02-11-02, 13:11
Tõenäoliselt on jah 90W. Trafo võimsuse saad üldjoontes välja arvutada südamiku järgi. Vaata http://www.hot.ee/qwerty009/kasulikku

erx
02-11-02, 13:15
trafole on peale isegi kirjutatud,et kui palju volte välja annab:

34.5V--1.8A (P=UxI). 34.5 V x 1.8 A = 62.1 W
6.3v--0.3A =1.89 W
19V--0.88A =16.72 W
0V--------

on nii need watid õieti arvutatud?

tiit
02-11-02, 13:26
Arvutatud on õieti kui trafo peal on tõepoolest kirjas V ja A. Olen näinud et kirjutatakse ka keerdude arv ja traadi läbimõõt. Kui aga südamik lubab võimsust rohkem võid sinna jämedama traadi kerida.

felch
02-11-02, 23:42
See trafo on vist pärit MV-telekast? Siis sobib küll "big picture"-sse. Must-valgele telekale pole rohkem tarvis.