PDA

Vaata täisversiooni : Kumb läks peese??



pois11
14-06-03, 17:37
Katsetamisega juhtus selline lugu, see kõvaka diood mis annab teada kõvaketta info vahetamisest. Sellele dioodile sai ajaviiteks 12V peale lastud :-/ Kuulasin samal ajal mp3 ja kõlaritest akkas lolli häält tulema ja peale restarti ei tundnud kõvakat ära, käskis süstem diski panna. Mässasin tykk aega kõvaka jumperitega kui lõpuks akkas siis tööle asi kui kõik jumperid eemaldasin. Bios ei näita kõvaka olemasolust enam midagi :-[ Kõvaka LED on ka tumm :'(
Kaua siis selline arvuti sellises olukorras veel töötab ja kumb siis peese läks, et kas kõvakas või emaplaat. Vaevalt nyyd keegi oskab öelda mis seal täpselt maha kärsas. ??? ??? ???

pic
14-06-03, 22:16
Katsetamisega juhtus selline lugu, see kõvaka diood mis annab teada kõvaketta info vahetamisest. Sellele dioodile sai ajaviiteks 12V peale lastud :-/
Miks sa küll tegid seda?
http://www.hinnavaatlus.ee/phorum/images/smiles/icon_lol.gif

felch
15-06-03, 11:12
Kuhu sa 12V andsid - ketta peale või emaplaadilt tulevale HDD LEDile?
Katseks pane teine kõvaketas külge, siis on selge kas emaplaat elus või ei.

pois11
15-06-03, 14:34
Sai emaplaadilt tulevale HDD LEDile 12V peale lastud, testriga sai kontrollitud, et led ise on terve aga emaplaadilt tuleb nyyd 0,0V. Nii palju veel, et kui panna kõvakas master asendisse siis ykski asi ei näita, et oleks kõvakas taga aga kui panna slave siis on OK , tegin igaks juhuks BIOSi reseti ka ära aga ei midagi... hea, et kaks cd rommi tööle jäid. Pole teist kõvakat ka, et proovida aga karta on, et emaplaat on nyyd rohkem metsa poole kui ennem.. oma lollus raisk.
Muidu Chaintech 7AJA2 emakas ja IBM 40G kõvakas.

felch
15-06-03, 17:19
Tundub küll, et emaplaat on kutu. Aga slave'na, kas siis loeb vinti?

pois11
15-06-03, 18:08
Jah kui panna kõvaka jumper slave resiimi siis on kõik ok ainult see LED on tumm. Masteri puhul passib arvuti tükk aega, näitab veel, et HDD pole ja käsib süstem diski panna.
Ega neid emaplaate vist ei remondita, isegi siis kui on ehk mingi pisike jubla läbi ???

urmas78
16-06-03, 10:22
Jäta siis kõvakas slave peale. Siis ju käib? Mis siis, kui tuluke ei vilgu, pea-asi et töötab.

Carsec
16-06-03, 13:54
Peesse läks 100 prossa emaplaat. Kõvakettaga on vaid 2 võimalust:ta kas loeb või ei loe mitte.Sinul loeb,kuigi vaid SLAVE reziimis.Biossi näppimine ei anna midagi,kuna maha on põlenud ilmselt ahel,mis vahetult kommuteerib kõvaketast.Vedanud on Sul sellega,et vähemalt mingi osa tööle jäi.Küsimus on vaid-kui kauaks...

pois11
16-06-03, 18:04
Nagu ma aru saan pole selle emaplaadiga siis midagi teha, kindlasti on mingi yks takisti läbi kärsand ja nüüd võib terve plaadi maha kanda, loodab, et peab sygiseni vastu, siis oli plaan arvutit täiustada... keegi perses emakat ei taha osta ;)

pic
16-06-03, 18:25
Nagu ma aru saan pole selle emaplaadiga siis midagi teha, kindlasti on mingi yks takisti läbi kärsand ja nüüd võib terve plaadi maha kanda, loodab, et peab sygiseni vastu, siis oli plaan arvutit täiustada... keegi perses emakat ei taha osta ;)

Mis MoBo on?

Kaits
16-06-03, 20:38
Mis MoBo on?
ylevalpool on ju kirjas see!!!

Erki
16-06-03, 23:47
A sa vaata emaplaadi rajad tähelepanelikult üle, äkki on mõni üles sulanud, seda saab parandada. Mul läks kogemata ventilaatori 12V maaga kokku ja sulas üks rada ära, aga juhtmejuppiga sai korda.

felch
17-06-03, 17:01
Viimasel ajal pole emadel enam mingeid puhvrikivi,mida vahetada annaks. Kõik karvad jooksevad otse suure klotci peale. Seega pole eriti usutav et "ühe takisti asendamine" aitaks. Kui miskit põles, siis just´kivi sees olev ahel. Trükirajad on enamasti vastupidavamad. See muidugi ei tähenda, et ei peaks uurima. Ehk siiski....;)

pois11
17-06-03, 23:11
Aga kas ma saan õieti aru, et kuskil selle emaplaadi remondiga ei tegeleta, mingeid pisemaid kive ei vahetata välja, mõni arvuti töökojas töötav mees võiks teada anda.
*Jama kui sõber tuleb kylla ja ei saa teist kõvakat külge panna, tegelt teise ide kaabli külge saab õnneks. Sai proovitud teist IDE UDMA66 seal sama lugu, et masteris ei tööta, kusjuures cd rommid töötavad nii masteris kui slaves. *Kas siis kõvakale on mingi eraldi slave ahel veel mõeldud, piisab ehk yhe pisema kivi vahetamisest. Oleks aind mees kes mulle seda ütleks, vastav tehnika mul olemas, et see ise ära vahetada või laseks mõnel tegijal mõne pudeli eest ära teha. Kõige parem oleks kuskilt sama plaat saada mis ka perses siis saaks katsetada.
Mul selline põhimõte, et kas 100% või mitte midagi *8)

felch
17-06-03, 23:58
Tähendab Beestingus (sry, reklaam nagu aga ehk asja eest ;) ) me vahetame küll. Kui on mõtet ja kui tasub. Tihtipeale ei tasu (kallis või kivi ei saa). Ma küll sinu mobot peast ei mäleta kuid karta on, et pisemate kivide vahetamisega asi ei piirdu. Need lihtsalt ei tegele IDe kanalitega.
Huvitav on see, et CD-d sama kanali küljes funksivad. Ega äkki vint ise pihta saanud? Kuda ta teises massas käitub?
Nii ehk naa - uurida võib aga ei tahaks eneaegu rõõmustada - vist ei saa korda :(

pois11
18-06-03, 09:33
Jah proovisin cd`sid ka IDE 1(UDMA 100) kaabli küljes ja master resimiis ei funksind cd romm... IDE 2`s töötavad mõlema cd rommid välja arvatud kõvakas master resiimis. Proovin lähi tulevikus kõvaka mõne teise arvuti taga ära testida, ehk on sellega ka midagi lahti aga emaplaat ise on Chaintech 7AJA2.
Imelik, et see plaat maksis 1,5a tagasi 2100EEku ja nüüd 1800EEku.. Siga kallis ikka veel selle aja kohta :o

pois11
02-07-03, 20:07
Pöördun teema juurde tagasi, sest sain targemaks, et mis tegelt pees on. Emaplaat on korras. Läbi läks ikkagi osaliselt kõvaketas, et selle mehe jutte ei pidanud paika, et kõvakas kas töötab või ei tööta. Teisel masinal oli sama pull, et master resiimis ketas ei töödand ja kui panin oma masinale uue ketta akkas ka LED ilusti vilkuma ::). See meeldib mulle isegi rohkem, et kõvakas pees.
*Küsimus, et äki mõni arvuti remontija jagab ära mis kõvakal viga, ehk annab lihtsalt parandada või ehk on kellegil IBM Deskstar 40G ketast mis on badide tõttu maha kantud 8).