PDA

Vaata täisversiooni : Teleka kõrgepingeplokk



madis
27-10-02, 12:08
Nii vaatasin telekat ja hakkas järsku sees midagi surisema ja pilt läks säbruliseks. Keerasin kaane maha, vaatsin et kõrgepingetrafo (on vist selle juraka nimi kust juhe kineskoobi peale läheb?) sees sädeleb. Pärast teleka sisemuse tolmuimejaga puhastamist lülitasin uuesti sisse ja siis peksis juba suur säde trafo kõrval olevasse radikasse. Et eks vist läheb trafo vahetusse? Kus tehakse ja mis maksab? Telekas ise Philips.

erx
27-10-02, 16:51
mul endal kunagi üks vana vene telekas hakkas nii särisema.. puhastasin tolmust ära ja enam nii ei teinud..

mogo
27-10-02, 20:16
A kas ise ära ei anna isoleerida?Epo-liimiga ehk.Võib-oola pole kõige õigem mõte,kuid,ega ta hullemax ikka ei lähe."Philips.Let`s make things better!" :-X

felch
27-10-02, 22:31
Olen parandanud sellise veaga IBM G50 monitore - paned hea isolatsiooni sädeme teele ette. Silikoon aitab, klaastekstoliit on parem. Üldiselt on trafunkel oma elu ära elanud aga sedaviisi saad agooniat pikendada. Ühel hetkel läheb kordisti ka läbi ja siis tuleb rahakoti rauad lahti lüüa. Kuid ebameeldivaid asju annab vahest edasi lükata... ;)

madis
28-10-02, 09:21
Palju seda rahakotti tühjendatakse? Isolatsiooni vahelepanek vaevalt et aitab, sest algul tekkis sädelus trafo sees, läbi isolatsiooni nägin sädelust ja alles pärast tolmu eemaldamist hakkas välja peksma. Aga see sisemine sädelus tegi piisavalt koledat häält ja ka pildi keeras piisavalt kuu taha, et seda mitte enam vaadata.

Järgmine telekas tuleb Sony, muud paska enam ei usalda. Kusjuures ma ei tea kas mind on eriliselt õnnistatud või ongi nii, aga minul on kõigi Philipsi toodetega probleeme olnud, mis ma soetanud olen. Viimased 2 aastat olen sellest firmast suure kaarega mööda käinud.

Margus/Tevalo
28-10-02, 11:58
Mis on teleka mark/või siis kirjad trafo pealt.


Margus
Tevalo

felch
28-10-02, 23:00
He-hee! Sony on OK, kuni on garantii. Edasi lüüakse kirves selga. Nende reatrafod (heakene küll, monitoridel, teleka omasid ei tea) maksavad sõbra hinnaga 1200+ . "Sõbrad" küsivad vahetamise eest paari õlle raha ka ;) jne. Sedapsi siis!

Kui ülelöök on trafo sees, aitab vaid uus. Ehk Tervalo aitab. On ka selline leht nagu www.hrdiemen.sp (maa laiend võib ka vale olla - Hispaania peax olema). Sealt otsid ja kui leiab, kirjuta asenduse mark üles ja tõmba traati Serigosse. Nad pidid tarnima. Hindadest ei tea midagi.

madis
28-10-02, 23:50
Nojahh koju tulles avastasin, et esivanem oli teleka juba remosse toimetand, seega teema ammendatud.

madis
05-11-02, 18:24
Nii sain televusseri kätte. Küsiti 600 raha ja läbi oli ainult trafo, meister teadis rääkida, et tavaliselt lööb see ülepekstav pinge ka enamiku radika küljes olevatest kividest läbi, mul läks järelikult õnneks...

madis@lihtsalt teadmiseks...