PDA

Vaata täisversiooni : Võimu skeem



qwerty
27-08-02, 15:09
Panen siis hetkel võimu kokku, aga kuna skeemi suhtes tekkis kahtlusi otsustasin mõned asjad järgi küsida:
1. Kas see konde on ikka õiget pidi?
2. Äkki on seal midagi muud ka valesti?
http://www.hot.ee/qwerty009/voim.GIF

erx
27-08-02, 15:27
võimas see on?

felch
27-08-02, 15:47
Skeemi peal on õige, montaazil tagurpidi. Vaata: http://home.eunet.cz/rysanek/pdf/tda7294.pdf

Võimsus: 100W / 35V / 8oomi / THD 10% Ehk siis 70W-ne võim.

qwerty
27-08-02, 18:20
Pilt peaks montaazile 1:1 vastama, aga kui nad selle seal valmis on teinud siis see tööle seal nagu ei hakanud või kuidas?

tiit
27-08-02, 18:56
Nii palju kui mina aru saan ei ole see oluline kuna inv sisendis on vahelduvvool ja võimu kere on nagunii +ja- vahel

bisti
27-08-02, 19:49
mina teen hetkel sama võuimu ja vaatasin ka et montaaz on teine sest peale konde ka veel takisti ka kas nende järiekord pole oluline

tiit
27-08-02, 20:58
konde taki järjekord ei ole oluline - vähemalt mitte selles kohas

felch
27-08-02, 21:27
Nii palju kui mina aru saan ei ole see oluline kuna inv sisendis on vahelduvvool ja võimu kere on nagunii +ja- vahel
Sedan'd küll aga ilmselt on sisendil mingi alaliskomponent ka peal. Targem on ikka soovitatavat polaarsust hoida.
Skeem on "Radio" ajakirjast ja seal on tihti vigu olnud.

tiit
27-08-02, 21:49
Olen nõus! ;D. Kindlasti tasub üles otsida tootja datasheet ja selle järgi teha

qwerty
28-08-02, 13:56
Märkasin ka pildil millel on valmis võim midagi kahtlast.
Nimelt on paremal pool ääres 3 suurt kondekat. 2 nendest on 220mF aga mis see kolmas on? (see sinakas kohe seal kivi kõrval)

felch
28-08-02, 14:40
See peaks olema 22uF/50V "bootstrap" konde. Naljakas, et nii suur on pandud. Aga keegi ei ole öelnud, et pildil olev asi ka töötab ;)
Vaata: home.eunet.cz/rysanek/pdf/tda7294.pdf

tiit
31-08-02, 10:54
Pane asi datasheeti järgi kokku ja töötab. Toitepinget ei tasu liiga kõrgeks ajada,+/-50 V tekkis mul moonutus ja olin sunnitud trahvol mõned keerud maha mähkima. Praegu on +/-42 V ja töötab ok :)

MartinM
01-09-02, 12:58
Sääl PDF datasheetil LK 10 on täiustatud versioon (Hig Efficienty Application Circuit) äkki oleks kasulikum hoopis see ehitada, tia kas ta on ka palju parem tavalisest versioonist.

felch
01-09-02, 20:25
Autorid väidavad, et on. Igastahes skeem on huvitav.

erx
08-10-02, 17:17
kas see võim mängib s90 kõlliga hästi?või jääb see või lahjaks?
http://home.eunet.cz/rysanek/pdf/tda7294.pdf

mis need lülitid seal teevad?(VM;VSTBY)??
toiteks +/-32v sobib?

tiit
09-10-02, 11:45
S-90 võib selle võimu taga traadi välja visata, eriti kui on 4 oomine. Lülitid on MUTE ja STANDBY. Neid ei pea kasutama st. võid toite lihtsalt ilma lülitita sinna otsale lasta

Rom
09-10-02, 15:44
S-90 võib selle võimu taga traadi välja visata, eriti kui on 4 oomine.

Kas seda mõtlete ikka tõsiselt,et S90 vedru välja viskab sellest kivist tulevast võimsusest (äärmisel juhul kõrgsagedus väljuhääldi ja see ka juhul kui volume põhjas ja moonutus >10%)? Ise suhtun kividesse äärmiselt kriitiliselt nende madala reaalse võimsuse ja kasina kvaliteedi pärast. Plussiks on LIHTSUS! Selline on minu kogemus.Iseenesest lihtsuse vastu pole mul midagi,kuid tahaks ka head heli ja ikka,real bassi.

mogo
09-10-02, 16:52
7294 on täica heade andmetega,nii,et kvaliteeti peax küllalt olema.pakun välja,et ei juhtu su s-90-tega miskit paha.kui väga hullult moonutama hakkab,siis saab alati maha keerata.
romile:kui kõvasti bassi tahad,siis pane võimu ette mingi madalaid tõstev skeem.siuxeid "mega bassi" skeeme peax netist ehk ikka leidma.

tiit
09-10-02, 18:13
Tegin endale sellise võimu. Peale valmimist testisin teda 4 oomise koormusega. 21,5 V väljundpinge juures oli ossi ekraanil täiesti puhas siinus ilma moonutusteta. P=UxU/I.
Järelikult oli selle võimu võimsus 115,5625 W. Pass oli tõesti natuke niru aga seda annab parandada kui sisendis 470 nF asemele panna 330 nF ;)

felch
09-10-02, 18:16
Pass oli tõesti natuke niru aga seda annab parandada kui sisendis 470 nF asemele panna 330 nF ;)
Ega sa vastupidi ei tahtnud öelda? Mida suurem konde, seda paremini madalad läbi tulevad.

tiit
09-10-02, 18:24
ja loomulikult felchil õigus 470 asemele tuleb panna suurem - kasvõi kaks 470 paralleeli :-[

erx
13-10-02, 19:11
kas sellele kivile sobib jahutusradikaks transside kt818gm/kt819gm radikad?

tiit
13-10-02, 20:46
Ilmselt pead sinna uue sileda pesa freesima. Radika puhul on oluline pindala mille kaudu kivi soojust sulle tuppa juhitakse ;D

erx
15-10-02, 22:43
kivi jalad 5;11;12 jäävad lihtsalt niisama ve? või tuleb nendega ka midagi teha..
panin võimu kokku ja alguses panin käima mängis küllalt kõvasti.. nüüd mängib millegi pärast hulga vaiksemalt.. ja läheb küllalt kiiresti kuumaks.. milles häda võib olla?
radikana kasutan võimu seina,mis on küllalt masiivne ja teisel pool on jahutusribid(see radikas on oma 30cm pikk ja 6cm kõrge)
mis eesmärk neil 1000uF'stel lüütidel on?

tiit
17-10-02, 17:10
5,11,12 on paraleelühenduse jaoks. Kui kasutad 1 kivi kanali kohta siis need jäävad ripakile. Kivi korpuses on
/-/ toide: Kas selle ikka korpusest eraldasid ja kuidas?
Mis tähendab enne oli ja nüüd ei ole? Mis vahepeal juhtus?
1000 lüüt on ikka samal otstarbel milleks teda toites ikka kasutatakse - toitepinge silumiseks. Pingekadu võib tekkida ka juhtmes sinu võimu ja toiteploki vahel. Sellepärast pannaksegi lisaks 1000uF võimalikult kivi lähedale. Kas lüütide pinget vaatasid ??? Äkki on nad liigse pinge tõttu ära surnud

erx
17-10-02, 19:14
eraldasin kivi korpusest kilega ja siis ühe plastikust jublakaga, mis nagu hoidis seda ära,et kinnitus-polt korpusega kokku ei puutuks..
toiteks on +/-32v.. ma jootsin selle skeemi trükikale ümber ja siis hakkas see kivi hästi vaikselt tööle ja moonutades.. ju siis ma lasin kivi läbi.. või kas saab nii olla,et ta vaikselt hakkab häält tegema kui läbi on?peaks nagu vait olema?

tiit
17-10-02, 19:20
Tegelikult peaks kivil kõikvõimalikud kaitsmed sees olema. Kontrolli plaat uuesti üle. Kas tegid ise plaadi või joonistasid kuskilt maha ???. Äkki on mõni lüüt valepidi

erx
17-10-02, 19:33
ilma radadeta on..tegin need ühendused juhtmejuppidega..(see nagu rohkem testi-variant) ise arvan küll,et jupid õieti pandud..(kondedel on pluss ju see pool,kus on nagu selline valge ribakene??)

bootstrap konde teeb mida?

tiit
17-10-02, 19:35
Tavaliselt on see valge ribaga - pool kui just ei ole sellel ribal + märke peale joonistatud. Võid vist hakkata poe poole minema :P

erx
17-10-02, 20:39
fakk..nii,et on võimalik,et kivi on korras? nüüd on jama nende uute kondede saamisega :(
selle pärast siis ammu mu tda2050 kivist tehtud võim ka nii halvasti mängis(toitelüüdid olid tagurpidi) :'(

tiit
17-10-02, 20:55
Palju sul toiteplokis lüüti on ??? Võid ka ilma nende 1000 proovida kui juhtmed toielüütidelt on lühikesed ja piisavalt jämedad. 0,1 uF pane kindlasti ja võimalikult kivi ligi. Kas mute ja stby lüüdid on õieti ???

erx
17-10-02, 21:30
toiteplokkis on lüütideks 2*10000uf.. plaadil on 100nf'ised lüüdid.. kivi on juhtmetega veetud jahutusradikale.. ma pean uued konded otsima..

tiit
17-10-02, 22:10
100 nF peab olema keraamiline konde mitte lüüt. Tee omale teene ja valmista sellele võimule trükkplaat. Minu arust on plaadi väljamõtlemine mingi asja tegemise juures kõige huvitavam osa.

erx
18-10-02, 13:12
100 nF peab olema keraamiline konde mitte lüüt.

sry..ma tegin eelmises postituses vea.. see on polariseerimata

felch
18-10-02, 20:45
Miskit siin ei klapi! Toitelüüt läheb tagurpidi pannes keema ja teeb paugu kui just enne kaitset maha ei põleta. Kas lüüdid on kuumad? Skeemilüüdid võivad küll ellu jääda, sest neil on ikka mingid takid ees.
Bootstrap konde peale kogutakse võimu lõpu toitmiseks ca. 2* kõrgem pinge.

erx
19-10-02, 12:10
1 1000uF'ine konde läks keema..nood võtsin maha..
võim mul tegi häält,nagu korralik võim ikka,aga võimsus vast mingi 1w oli..millises kondes häda võib olla?(need standby ja mute konded ju soundi ei mõjuta)

siis see konde seal 680om taki kõrval.. kui too oleks läbi,siis ta ju lõugaks ikka,aga vajaks suuremat võimsust sisse?

selline värk on veel,et kui võimu käima panen, siis ta annab sellise laksu(sellest ise järeldasin,et kivi peaks korras olema)aga lihtsalt signaali ei saa kivi kätte

erx
19-10-02, 13:29
proovisin neid 22uf kondesid asendada ühe vene 20uf'ise lüüdiga ja sound ikka sama vaikne.. kivi vast ikka pees..mis tal muud ikka häda saab olla..

qwerty
19-10-02, 13:54
Ega sa sellele kivile toidet valetpidi peale pole andnud?
Kui oled siis asi raudselt läbi :(

erx
19-10-02, 15:21
toide on õieti..ju siis mingi apsakaga kivi läbi läinud..

felch
19-10-02, 17:44
Vale pidi konded võivad kivi tõesti läbi põletada, see suur vool, mis lüüdi keema ajab, peab ju kuskilt tulema ja läbi kivi ta ka tuleb.
Ega sa sisendist maha minevat 100pF kondet 100nF-ga segi ei ajanud, see võtaks tõesti signaali maha. Kontrolli veelkord montaaz üle, kivi jõuab alati vahetada.
Ja veel, kas väljundis on null?

tiit
21-10-02, 11:59
Sellel kivil on väljakad lõpus ja lisaks alalisvoolu kaitse ka. Ma ei usu et sinna midagi jõuab