PDA

Vaata täisversiooni : VÕIMENDI



erx
19-01-02, 00:29
mis võib võimul viga olla kui ühepoole juhtmed läksid lühisesse ja nüüd kui panin uued kaitsmed ja nüüd tuleb sellelt poolt 30v välja ??? kas asi on lõpukas? muidu on see vene võim...

erx
20-01-02, 13:35
....ja lõpuka tüüp on >----6GA1 ja 7GA1---<

erx
20-01-02, 16:43
KT818GM ja KT819GM on lõpuka tüübid...ennem valetasin veits... asi selles et ma sellest elektroonikast ei tea suurt midagi....SRY

Andrus
21-01-02, 12:36
Ilmselt on lõputransid läbi ja ka eelmine aste. Kui ainult lõpu vahetad võivad nad uuesti läbipõleda. Tuleks nati vaeva näha ja ka eelast´med kontrollida.
Nimetatud transid peaks olema suht saadaval. Asendamisel võiks valida ühesuguse B-ga paari

erx
21-01-02, 14:15
ok...aga imelik on see et tavaliselt kui võimudel läheb juhe lühisesse siis peaks aint kaitsmed läbi lööma, aga mul läks lõpukas...

erx
21-01-02, 14:16
mis need eelast'med on?

Andrus
21-01-02, 22:59
Sulavkaitse või transistor? Võid kolm korda arvata kumb jõuab enne läbipõleda.
Samas tänu kaitsele ei pruugi kogu kupatus mahapõleda.

erx
22-01-02, 15:10
mul need kaitsmed olid klaasist ...ma arvan et siis need sulavkaitsed. ah ei tea... muidu võim hakkas osaliselt tööle..aga tuleb vist üks lõpukas ära vahetada...KT818GM..
too tundus veitsa imelik...

Trahho
31-01-02, 18:48
See et kui üks transs omadega läbi on siis läheb ka raudselt teine ka niiet kontrolli eelaste rahulikult üle ja pane sobivad transid asemele.
Edu sulle

erx
31-01-02, 20:00
KUIDAS SAAB VÕIMU VÕIMSAMAKS TEHA?

Jal
01-02-02, 08:53
Kõige lihtsam on endale uus võim osta. Kuid odavam tuleb endale uus võim teha. Siis saad valida ka soovitud võimsuse:) :) :)

erx
02-02-02, 11:24
aga kui vanasse võimendisse sisse mingid võimsamad jupid panna kas siis ei lähe asi võimsamaks?

Jal
02-02-02, 21:30
Mis võimendiga on tegemist??? Selle järgi oskab ehk miskit öelda.

erx
03-02-02, 14:36
amfiton 35y-202c muidu hea pill ve? ;D

erx
03-02-02, 14:43
palju oom'e on? ja palju vatte?

erx
03-02-02, 14:43
kas see estonia 100w kõllid ära toidab?

Andrus
04-02-02, 13:57
Lihtmeetod olemasoleva võimu võimsamaks tegemisel asendades näit.transid võimsamatega ei ole mõtekas tegevus. Arvestama peaks sageduskarakteristikuid, tööreziime jms. Kogu võimendi väljaarvutamine on parajalt tõsine tegemine.
Iseehitamisel on üheks võimaluseks võtta olemasolev võimendi ja asendada kogu lõppvõimendi mingi sobiva mikroskeemiga. (Näit.TDA7294). Eeliseks oleks valmisolev vormistus.

Jal
04-02-02, 19:11
Kalle jutt on täiesti pandav. kui toiteplokk kannatab pane sisse 2xTDA7294 ja saad endale täiesti mürtsuva võimu:)
Aga trantside vahetamine on jama, parem võid endale päris uue võimu välja arvutada - lihtsam kui vana uppkreidimine. Aga mata see mõte parem maha.

erx
04-02-02, 19:50
ok ;D aga kust neid lõppvõimu plaate saab?
egas keegi teab kui võimas see "amfiton 35u 202stereo" on?

ma siit tevalost vaatasin ja oli kolm erinevat wärki...
milline neist muidu sobiks? aga kas see ka midagi mõjutab kui võimul on elektrooniline näidik? siis tooo ju võimsama lõppvõimuga hakkab hulga varem max. võimsust näitama?
või tuleks asi üldse äravõtta?

Jal
04-02-02, 19:58
pead silmas vist trükiplaati? selle võid osta poest või siis ise valmis teha - tüki odavam:) skeemi on olemas http://sw.pri.ee/ok

erx
04-02-02, 20:04
ei usu et sellega hakkama saaks...
kui asja poest ostaks, siis suure hädaga asja küll sisse kompunniks...

erx
04-02-02, 20:17
AGA....mis selles vanas lõpukaosas teistsugust on kui selles uues <TDA7294>?
ma leidsin oma võimu skeemid netis ülesse...http://univ.uniyar.ac.ru/~geograph/schemes/ampl/amf35/

felch
06-02-02, 14:33
Võimendi võimsust saab (mitte alati) lisada pannes lõputranse rohkem paralleellülitusse (baasid kokku, kollektorid samuti ja emitterid läbi voolu piiravate takistite nt. 0,1 oomi). Konkreetse võimendi juures tuleb muidugi uurida, kas nii saab ja kas eelastmel jätkub tüürvoolu. Üks paha asi on veel - kas su võimendi toitetrafo veab välja? Tihtipeale on nad rehkendatud vaid võimu passis märgitud koormusele. Selle väljaselgitamisest tasub alustada.

erx
07-02-02, 21:06
ma kardan, et seal võimukastis jääb seda pinget väheks, sest kui panna üks kõll tööle, siis on bass norm. aga kui mõlemad kõllid (balansist) tööle panna, siis läheb bass halvemaks...
ja kui näidik( elektrooniline) näitab norm soundi (mingi 7 tuld vilgub) siis hakkab näidik imelikult helendama( N: algusest umbes 4 tuld põlevad heledamalt kui 3 lõpu poolset)
aga seda on ainult siis näha, kui võimul mõlemad pooled töötavad.
SELLE JÄRGI MA ARVANGI, ET SEAL SEES JÄÄB SEDA PINGET VÄHESEKS.

ollala
23-02-02, 00:51
kle mõõda juba üks kord oma pinge ära. Kui sul see pinge väga palju kõigub siis pead tõenäolisel teise trafo otsima või pisut jämedamat traati peale kerima. Selle Tda7294 toite pinge võiks olla vähemalt +-40v siis saaksid oma võimsuse sealt kätte. Kle kas sul bassikad ikka liiguvad ühes suunas, kui ei siis tõsta kõlari otsad ümber.

erx
23-02-02, 12:26
pingega pole häda! mulle tundub, et üks lõpukas on läbi, sest see laseb tagant 40v välja,pean uue ostma.(vahel lõi kaitsmeid läbi, nüüd enam mitte)

erx
26-03-02, 17:12
võimule panin uued lõpukad sisse ja tagant tuleb ikka mingi 40v välja....mis probleks olla võib?kui sees lasin kõrvaklapiga ringi(kondekas vahel) oli nii, et signaal muutus ruttu ragisevaks ja varsti kadus üldse ära.(ühe transsi juures oli ragisev, teise juures ainult särakas)

Timo
27-03-02, 15:58
Keegi kysis kas 35y-202c on hea võim!Ei ütleks...margist võib välja lugeda, et nimivõimsus on 35 W ja tegu peaks vist olema endise vene II klassi võimendiga (kõige parem oli 0 klass)nii, et järeldused jäägu igaühe enda teha!
Üldiselt kes,keskmisest kogusest väga erinevatest elektroonika alastest linkidest on huvitatud andku teada, on neid ikka päris mitmed aastad korjatud, kahjuks ei ole olnud aega neid kõiki kontrollida, et kas on veel toimivad! :)

erx
27-03-02, 19:32
tean jah, et pole hea kvaliteediga võim...ma niisama üritan seda võimu putitada...2klassi võimu vahe 0 klassi võimuga on väga suur..aga noh...jamada ikka võib...

muidu keegi teab, mis häda võib olla ve? kas nendes vahe transsides?(signaal nagu kaob ära)

Timo
28-03-02, 09:42
Loomulikult võib üritada putitada...isegi olen ka mittetöökorras võimendile üritanud n.ö.häält sisse puhuda!Sai ka üks ESTONIA võim (mitte UM010 ega UP010 vaid yks, kus on eel ja lõppvõim koos)juppidest kokku laotud, asi teeb häält küll, kuigi jah probleeme on koormuskaitsega!Hetkel vedeleb asi niisama, sest pole seda kuskil kasutada!Meenus, et mul on kuskil mingi lääne võim milles on STK4913 kivi läbipõlenud!Ega kellegil sellist kivi kuskil vedele? ::)

erx
28-03-02, 15:04
mul on kaselles võimus koormuskaitsmega jama...vahetasin ühe kondeka ära(omadega läbi) jahakkas tööle(kui lõpuplaadi kaitsmed välja võtta)...kuigi nüüd ei taha ennast sisse lülitada...võib-olla on mul hädaselles, et tagant tuleb särakat välja *ja see lülitab ennast koormuse tõttu välja...
muidu ise on küllalt halb seda putitada...kui ei tea sellest eriti palju..(muidu mõtlesin, et üks varjant on selline,et vahetan plaadil kõik väiksed transid ära...ja siis peaks tööle hakkama)

TheJX
15-04-02, 14:21
Väikeste transide vahetamisega arvatavasti küll seda probellmi ei lahenda... Sinu kirjeldustest väib arvata, et kuskil mingi asi lühises või siis mõni elektrolüüt tagurpidi ühendatud... 8)

erx
15-04-02, 15:02
värk on nii, et kui ühe transi ära võtan on norm...

TheJX
15-04-02, 15:07
Noo kui on norm, siis jätagi nii...mudugi võid proovida see trans uue vastu vahetada...

8)

erx
15-04-02, 15:31
selles mõttes norm, et särakat ei tule välja...soundi ei tule...transsid on uued sees ja skeemilt vaatasin ära täpselt millised klemmid õiged on...mis tähtedega neid elektrolüüte märgitakse...ise olen ainult uued transsid pannud...uusijuppe plaadile pole pannud..

TheJX
15-04-02, 15:35
Lüüte märgitakse üldjuhul C-tähega... kondekas, millel on ühes otsas + märk...Mis võimuga mässad? Mingi Radiotehnika oma??
8)

erx
15-04-02, 15:38
amfitoni oma... siin on joonised http://univ.uniyar.ac.ru/~geograph/schemes/ampl/amf35/ (4 joonis oli vist lõpuplaadi oma) vaata, äkki saad midagi ..

TheJX
15-04-02, 15:48
Plahhh...see võim on juu nii lahja, et ei tasugi parandama hakata...haki aga algosadeks!!!Sul mõnda teist võimu pole käepärast?

8)

erx
15-04-02, 15:52
hetkel pole võimu ja nüüd musa häda peal...
ma üritan selle ilma raha raiskamata korda teha...mul taskud vanu juppe täis...küll õigeid ka leian

felch
15-04-02, 15:59
Putitada võib alati, kus sa hing muidu õpid..:D
Skeemist. Mõõda ära, kas väljundis on + või - 40V. Sellega teed kindlaks, kumb lõpukas läbi on (+, järelikult VT3 ja - -> VT4 sinu skeemilt). Enne uute transide sissetinutamist pea hoogu,võid nad ka läbi lasta. Võta lõpukad skeemist lahti (mõlemal vähemalt 2 otca, parem kõik). Pane terved kaitsmed sisse ja pinge peale. Kui kaitsmed jäävad terveks ja väljundis on 0V (esialgu pane koormuseks umbes 100 oomine takisti), on ülejäänud skeem korras ja võid terved lõpukad sisse joota. Enne võiksid teha testi signaaliga (lemmiktümakas sisendisse ja klapsid pähe -:) Kui teine kanal on ka läbi, tee nimetet testid läbi algul ühe kanaliga (teisel toited maha) ja siis võta teine.

erx
15-04-02, 16:04
kaitsmeid ta läbi ei löö...kui võtan maha lõpuka kt818gm(vt4)(v. selle poolse kaitsme), siis lülitab koormuselüliti ennast sisse ja tagant särakat ei tule...

kui panna üks testriklemm raamistiku külge ja teine pistikusse(mis tuleb lõpuplaadist) siis näitab ~40v siis täh et on + ve?
mul on ainult üks lõpuplaat sees...(teise võtsin välja)

felch
15-04-02, 16:17
Pean'd hoogu! Võtad välja -40V kaitsme (FU2) ja +40V oma jääb? Kui nii, siis peabki kaitse rakenduma! Ta mõte ongi selles et kõlarit säästa kui väljundisse tekib püsiv alalispinge (nt. kui üks õlg lühises on).
Paned FU2 sisse ja särakas väljundis? Siis on ilmselt VT4 kutuc! Võta ka VT3 lahti, pane terved kaitsmed sisse ja proovi siis (et oleks väljundis 0).

erx
15-04-02, 16:23
võtan mõlemad lõpukad maha? tundub jah, et too 818 on läbi...sest, kui tolle maha võtsin kadus see 40v seest(plaadilt) ära

felch
15-04-02, 16:31
Jepp! Kui muu skeem on korras, peaks võimu väljundis olema 0 ja kaitse ei sega vahele. Vastasel juhul vaatad VT15 (annab väljundisse -40V) ja VT13 (annab +). Saad neid ka ilma välja jootmata mõõta. Pinge maha ja laed toitekondekad tühjaks (ära lühista, pane nt. 47 oomine võimas takisti korraks kondek peale). Siis mõõdad transi emitteri ja kollektori vahelist takistist. Kui on 0 -> viskad transi metca -:(. Korras trans näitab E ja K vahel lõpmatust ning B-E ja B-K vahel ühte pidi umbes 0,6V (testril dioodi piirkond) ja teist pidi lõpmatust.

erx
15-04-02, 16:35
kui ühendan 819 kollektori lahti(818 taha ühendatud) tuleb ikka 40v. ja kui ühendan 819 täielikult taha ja 818 kollektor maha siis ei tule 40v. kui panen kollektori taha , siis lööb tagant 40v välja...

felch
15-04-02, 17:09
Mis pidi 40V tuleb, kui 818 K küljes? (Ilmselt -40V)
Kui mõlemad transid lahti, oli väljundis 0, nii või? Siis on muu osa korras.

erx
15-04-02, 17:41
kui mõlemad lahti on siis jah on 0. siis häda peale transse?
võtsin 818 kollektori lahti ja teistel klemmidel särakat sees polnud...
tundub, et ise ma seda teha ei oska...(vaatan,äkki üks tuttav kunagi teeb sellega midagi)

erx
15-04-02, 17:52
asjal võtsin 818 kollektori lahti(819 taga) ja viskas räige tossupilve ülesse....nüüd läks vist täitsa peessseee

felch
15-04-02, 17:58
Ehk mitte. Kas plaadil põlenud juppe on? Äkki lasid juhuslikult mingi toiteotca vasta mätast?
Kui ei siis võta mõlemad lõputransid lahti ja proovi uuesti. Kui 0 väljundis, siis OK!
Lõpukad on ilmselt läbi, mõõda üle. Muideks, transide ja radikate vahel peaks olema isolaatorid. On nad alles?
Lõpukaid eraldi lahti võtta ei tohi. Ikka mõlemad korraga. Sama kehtib ka eelnevate astmete kohta.

erx
15-04-02, 18:01
eraldatud ikka radikast....eks ma proovi...kõrbend juppe muidu pole..

felch
15-04-02, 18:09
siis on lootust!!! Head tinutamist!

erx
15-04-02, 18:29
vahetasin selle vt15 ära...ja sees hakkasid pooled värgid tööle..(kõlliga lasin sees ringi)
aga seest ikka tuleb veel seda 819 juures olevaid juppe kontrollida...

felch
16-04-02, 14:18
Et hakkas tööle ja heli oli puhas ja null paigas? Siis on ilmselt ka VT9/10 korras (kaitselülitus). KT819 juures võib kontrollida veel tagasiside takisteid R37/38 - 0,2 oomi.

TheJX
16-04-02, 14:26
Kui need takid läbi on, siis see näiteb seda, et lõpukas on vahepeal lühises olnud...ning peale seda hakkabki kaitsmeid välja taguma...

8)

felch
16-04-02, 14:33
Mnjah! Need suured vene takid tavaliselt küll ei põle (või kui siis leegiga -:) aga korrektsuse mõttes võiks üle vaadata. Kui nad päris katkenud on (aga olen näinud ka takke, mis on oma takistust peale loomkatseid suurendanud-;),ei peaks vool enam kuskilt läbi minema ja kaitsmed jääksid terveks.

erx
16-04-02, 16:16
- osa töötab, + osas mingi jama vist veel sees...sees lasin kõrvakaga ringi ja märkasin, et vt13 laseb signaali natsa edasi... (kui tolle lahti ühendasin siis jäi pinge alles...ja kui sealt juurest takisti r31 ära võtsin, siis pinge alanes natsa...ja mul pole r32 üldse tinutatud)


vaata seal sees see signaal liigub koos pingega...kuidas lõpus see pinge ära kaob? kas sellest - poolest midagi teha ei anna?

felch
16-04-02, 17:10
Jooda puuduvad takid tagasi - nii ei saa midagi! Praegu sa veel ei tea kas -pool funksib!
VT13 võib ka läbi olla.
Proovi samuti VT9/10-t.Need võib katsetuste ajaks ka lihtsalt välja joota. Nad peavad võimu lõppu minevat signaali piirama kui koormus liiga suureks läheb. Kui lõputrans kärssas, läks +/- 40V VT9/10-le. Takisti on ju ees aga võis olla ebapiisav. Igatahes tasub kontrollida.
Teooriast: asi töötab nii et üks õlg VT11,13,3 võimendab ainult + poolperioodi signaalist, teine õlg jälle vastupidi. Summeerides saad väljundisse normaalse signaali ja vaikuse hetkel nulli. Osades skeemi punktides (nt.vt11/12 baasidel) on signaalil loomulikult alalisnivoo peal. See on vajalik et transid töötaksid õiges reziimis.

erx
16-04-02, 17:30
vt9/10 võimendasid signaali küll...signaal liigub emitter'ist baasi jah?
siis ma pean seda vt13 ja r32 muretsema..
mis värvikood on>
r32
r34
r36
?ja kas kuidagi saab takistite takistust mõõta?

felch
16-04-02, 17:40
Vanasti liikus ikka B -> E -;) Need transid peavad lihtsalt teatud sign. nivoost alates lahti minema ja lühistama signaali ära st. kaitsevad lõppastet.
R32 - 470 - kollane, lilla, pruun ja mingi täpsuse jutt (vist kuldne)
R34,36 - 68 - helesinine, hall, must ja sama kuldne (?) rõngas.
Kuskil Tevalo lehel oli värvikoodide tabel. Kui ei siis netist leiad kindlasti.

Kas saab takistust mõõta???? Testriga saab.

erx
16-04-02, 18:30
eile eemaldasin 2 kondekat mingi 0.2om oli vist...järjekorranr'i ei mäleta...pinge langes mingi 20v

felch
19-04-02, 13:25
R37 ja R38 on küll 0,2 oomi aga nad on takistid ;) Kui nad ära võtta ei tööta lõppaste.
Kuskuhas pinge tõusis?

erx
22-04-02, 16:52
sry ma ei saanud mõndaaega kirjutada...möötsin täpselt värgid ära...
kui FU1 äravõtsin oli pinge -10v
ja kui tagasi panin, siis +40v...

felch
23-04-02, 13:59
Nojah, nii peakski olema. FU1 kaudu tuleb + toide. Isegi korras võimul peaks ühe toite ära võtmisel väljundisse ilmuma nulli asemel teine toide. Ilmselt on VT3 lühises.
Mõõda testriga järele.Kui hakkad kunagi lõputranse vahetama, asenda parem mõlemad - peale särtsu võis ka teine kannatada saada. Isegi nii, et testriga mõõtes tundub korras olevat.

erx
23-04-02, 17:39
võtsin selle vt3 ära ja tagant ikka tuleb särakas(natsavähem)

felch
24-04-02, 10:32
Mispidi särtsakas tuleb? Kas kaitsme panid enne tagasi? Kas võtsid ka teise lõpuka lahti?
Võta lõpukad mõlemad ära (nt. baas ja emitter lahti, rohkem polegi vaja) ja uuri siis. Skeem on sümmeetriline ja kui võtad ära ühe transi/toitepinge on tasakaal läinud.

erx
24-04-02, 15:35
ühendasin mõlemad lõputranssid lahti ja tagant tuleb natsa üle 20v

felch
24-04-02, 16:20
Järelikult on mõni eelnev trans ka läbi. Kui + pinge väljundis -> VT11 ja 13, kui - pinge siis VT12 ja/või 15. Hakka ükshaaval lahti ühendama. Esiteks jooda välja (alati paaris!!!) VT13 ja 15. Toide peale ja mõõda väljundit. Kui null on väljajoodetud transidest 1 kutuc. Viska mõlemad metca, pane uued asemele (lõpukaid veel mitte) ja proovi uuesti.
Kui selle (13&15) paari nullimine ei aita, võta samm tagasi ja tee samad operatsioonid VT11&12-ga.
VT9 ja 10 võiksid ka (isegi enne muud) üle kontrollida või lihtsalt ajutiselt välja joota - nad moodustavad kaitselülituse ega võimenda heli. Kui tuxis on, rikuvad asja ära küll.

erx
24-04-02, 21:35
kui vt11/12 eemaldasin ja lõpukate kollektori, siis praktiliselt pinget lõpus pole...

felch
25-04-02, 14:16
Mnjah!
Ma vist valetasin veidike. Kui VT11 ja 12 ära võtta jääb väljund õhku. Kas siis kui VT11/12 sees olid, tekkis väljundisse mingi suurem pinge?
Võimalik, et tuleb ka eelnevaid astmeid kontrollida (et kas transid tuksis).
Võiksid üle vaadata ka lõpukate radikale kleebitud termoanduri transi.
Muide, kas sa Tippi (TTÜ) ka satud? Tule läbi ja võta võim selga - saab paremini uurida.

erx
25-04-02, 18:26
mul üks tuttav teeb asja ära ja kui ta asja sellest ei saa, siis lasen juppideks lõhkuda

muidu thanks,et asja seletasid!!