PDA

Vaata täisversiooni : võim



freakman
20-12-03, 21:12
kas keegi teab mõnda linki kus on mõne kergema võimu skeem. ma alles algaja ja tahaks mõne väikse võimu endale teha, nii et kui keegi oskab aidata siis palun :)

mako
20-12-03, 21:41
Vaata http://www.hot.ee/evo14/ lehelt esimene võimeni kiviga tda2003,ülilihtne.Peaks vabalt tööle hakkama juba 9v juures ;)

freakman
20-12-03, 21:50
mul ei ole tda2003 kodus ilma selleta teha ei saa ex? :-[

mako
20-12-03, 21:56
Poest võimalik ju osta,või pood kaugel?
On sul olemas kivi k147un4 , k147un7, k147un9 või k147un12 või mõni nende analoog.
Mis jupid sul võimujaoks olemas on?

freakman
20-12-03, 22:08
ma ei tea mul vend elektrik. mingi kergema võimu teex isegi valmis. sellepärast kysisingi mõne kerge võimu skeemi. ma ei tea kas mul on mõni analoog ja need lühendid ka mulle palju ei ytle. kui viitsid seleta nats lahti. äkki mul ongi mõnda seda juppi. kust seda leida võib? :-[

mako
20-12-03, 22:27
kivi tähendabki mikroskeem :)
k147un4 -me viimased tähed on venekeelsed(u on y ja n on h)
siis kivi mida ma momendil mõtlen on k147yH4.
freakman ütles äkki mul ongi mõnda seda juppi. kust seda leida võib?
k147un7 on näiteks vene värvitelekate võimendis.seal muidu terve eraldi võim sees kõlari juures.
Kõige lihtsam on neid juppe leida raadio osade poest(naiteks tevalost,oomipoest,a-kaablist,tiigielektroonikast jne.)

W@ldur
21-12-03, 00:40
kle freakman
kui sa kusagil p2rap6rgus ei ela, siis mine tevalosse, osta tda2030A (20.-), paar takki ja kondet, pane asi skeemi j2rgi kokku. a skeemi leiad guuglist , pane lihtsalt "tda2030"+"pdf",
otsi trafo v2ljundida 20-25 volti, tee sild ja pane konded,
v6imu rohkem kui tahta oskaxid

freakman
21-12-03, 01:16
ma elangi pärapõrgus e. viljandis. pole siin paskagi. aga äkki on ka mõne raadio sees seda juppi või mingit sarnast ??? ???

martinj
21-12-03, 10:54
Alustaks sellest, mis juppe Sul saada on .
Kas transistoreid on ? kui siis milliseid ? Kui äkki vedelevad kuskil mingid kivid, siis millised ???
Kusjuures opvõimust ja kahest transist(erijuhtivusega) saab päris lihtsalt helivõimu teha, mõned takid ja konded on kah vaja....

mako
21-12-03, 11:00
Mitme watise?

martinj
21-12-03, 12:53
Mitme watise?
palju toidet jätkub ja palju transid ja kivi kannatavad, kusjuures enamus lõppvõimusid töötab ju sel põhimõttel, ainult need transid on juba kivi sees ;)

tuumik
21-12-03, 13:56
heh.Minagi elan viljandis, aga väikse võimu valmis tegemiseks mind mu asukoht ei häiri ;)Muidugi oleks tore kui tevalo oleks üle tee, aga mida pole seda pole.tda 2003 on enamuses vanemates autoraadiotes.Hüppa munu poolt läbi.Äkki saab jutule ja saad kõik jupid ja ehk ka nati näpunäiteid võimu tegemiseks.

mako
21-12-03, 14:55
Ise tegin k147un7-ga võimu nüüd ostsin ühe un7 juurde et teha teine selline.Kas saaks neid kahte võimu sillata.Mingeid võimsuseid taga ei aja aga tahaks lihtsalt proovida kas saan hakkama.
http://www.hot.ee/evo14/ lehel on sillatud tda2003,kui mina sildaks samamoodi oma un7,kas siis oleks 4w asemel 4w?

martinj
22-12-03, 09:47
Ise tegin k147un7-ga võimu nüüd ostsin ühe un7 juurde et teha teine selline.Kas saaks neid kahte võimu sillata.Mingeid võimsuseid taga ei aja aga tahaks lihtsalt proovida kas saan hakkama.
http://www.hot.ee/evo14/ lehel on sillatud tda2003,kui mina sildaks samamoodi oma un7,kas siis oleks 4w asemel 4w?
Môtled seda kt315-ga skeemi. Jah, seda faasipöörajat saad seal ees kasutada, kuigi minimaalseks koormuseks kujuneb siis 8 oomi... (üksikult on 4 oomi) Muide UN7 väljundvôimsus on 4W alles 15V toite juures ..

mako
22-12-03, 13:51
Praegu 16 volti un7 toiteks
Sildasid siis ta Evo lehe järgi ära aga töötab hästi vaikselt ja ka ainult siis kui pleier põhjas ???

martinj
22-12-03, 15:52
Kas môlemad vôimud eraldi töötavad. Kui jah, siis tôebäoliselt lased samas faasis signaali nende sisenditesse

mako
22-12-03, 17:01
Mõlemad töötavad ilusti(eraldi) :).Mida võisin valesti panna,enda kontrollimisest vähe kasu ,sest tihti hakkan oma vigu kordama :P

martinj
22-12-03, 21:47
Siis tee järgmine eksperiment. Väljund silda ära, aga katseta mõlemaid sisendeid. Mõlemast peab mängima. Kui mängib mõlemast, on faasipöörajas viga.

Rom
23-12-03, 00:32
Kui eraldi töötavad ja sillas ei siis tähendab, et faas ei ole pööratud.

mako
23-12-03, 11:16
Kui kt315 jalgu loetakse:
kiri enda ette ja loed baas kollektor emmiter siis panin transi õigesti aga kui nii ei loeta siis.....

martinj
23-12-03, 13:14
Kui kt315 jalgu loetakse:
kiri enda ette ja loed baas kollektor emmiter siis panin transi õigesti aga kui nii ei loeta siis.....
Kui kiri enda ette, siis on vastupidi: emitter,kollektor baas.

mako
23-12-03, 16:55
Keerasin transi õigetpidi aga ikka ei tööta.

martinj
23-12-03, 17:03
Sellisel juhul mõõdame pingeid. Baasil peaks olema umbes pool toidet. Emitteril umbes 0.7V vähem kui baasil. Kollektoril seeest peab olema rohkem kui baasil ja järelikult rohkem kui emitteril. Mõõda üldjuhtme suhtes.
Ega see transs Sul kogemata kt361 pole??? sellisel juhul vaheta emitter ja kollektor omavahel ja see skeem hakkab tööle..
EDIT: simuleerisin skeemi circuitmakeriga ja sain
baasil:6.2V
emitteril: 5.4V
kollektoril:10.6V
reaalselt peaks sinna kanti minema..
16V toite puhul, äkki on abi :)

mako
23-12-03, 18:17
Kt 315 peale on märgitud täht ja mingi embleem kt361 peal on ainult täkt ju.

martinj
23-12-03, 19:15
kt361 on täht keskel kt315 nurgas.
Kõige kindlam asi. mõõda testriga, kas on pnp või npn. kui oommeetri pluss on baasis ja mõlemasse siirdesse sealt näitan, on npn ehk kt315.

digital
24-12-03, 01:47
Selle tagurpidi ühendamisega oled äkki teise lihtsalt maha põletanud või midagi muud maha põletanud? Võta kindlasti tester ja kontrolli üle nagu martinj juhatas.
Ja kui kasutad TL-4 testrit, siis sellel tuleb pluss miinusklemmist ja miinus plussklemmist välja oommeetri rezhiimis!

mako
24-12-03, 12:18
Testriks on mul mindgi"digital multimeter"kollases kummiümrises.
Transi vahetasin ära peale seda kui avastasin ,et ta on valetpidi,mõõtsin enda aruga üle ja tundus ,et on korras.Mida ainult sel faasipöörajal siis maha annab põletada.