PDA

Vaata täisversiooni : UKU 020 Vajab tarkade meeste abi!!!



Mattias
06-03-04, 11:40
Võimuks on Radiotehnika uku-020. Hääl pragiseb jubedalt ja kohati kaob heli ära. Ja kõrged helid domineerivad st vahest arva tuleb natuke bassi. Heli on katkendlik.
Tegin mikriga heliklipi ka sellest mis asub siin:
http://www.gz.ee/eestlane/Probleem.wav
Tänud.

kreeklane
06-03-04, 17:05
sul lõpp piirab ühelt poolt.

mako
06-03-04, 17:15
Ühes õlas vist lõputrantsidel lekkevool suureks läinud,Melodja 104 oli sama häda. :)

Rom
06-03-04, 17:24
Arge nyyd melodijaga kyll vxrdlema hakake seal skeem teistmoodi tyyle pandud.
Tunne on selline, et signaali teekonnal olevad lyydid on lootusetult kuivad, see on muidugi oletus. Katsu esialgu kindlaks teha kummas viga on kas eelvximendis vxi lxppvximendis.

Mattias
06-03-04, 17:50
Mismoodi ma selle asja kindlaks teen, miuksed need lüüdid on. Mis võimalusi mul selle võimu kordategemisel on kui asja eriti ei jaga. Ja kui palju läheks asi paranduses umbes maksma. Tänud.

Nimeta
06-03-04, 18:01
Mismoodi ma selle asja kindlaks teen, miuksed need lüüdid on. Mis võimalusi mul selle võimu kordategemisel on kui asja eriti ei jaga. Ja kui palju läheks asi paranduses umbes maksma. Tänud.

Raplas ühes kohas siin tehakse u. 150.- + jupid...

Mattias
06-03-04, 18:11
ok leidsin need elektrolüüt kondekad üles. Neid seal all 8 vist ühed on papiga kaetud teised mitte. Andmed neil seal 2200mk k50-24. Mismoodi ma kindlaks teen miuke läbi on ja miuke terve.

Jyrka
06-03-04, 19:31
ok leidsin need elektrolüüt kondekad üles. Neid seal all 8 vist ühed on papiga kaetud teised mitte. Andmed neil seal 2200mk k50-24. Mismoodi ma kindlaks teen miuke läbi on ja miuke terve.
Need toite lüüdid, kui kuivand siis kuuled 100Hz .
Kas mõlemis kanalis ühte moodi jamab.

Nimeta
06-03-04, 19:50
lüüte peaks saama nii kontrollida, et joodad lahti ja hakkad takistust mõõtma... tokistus peab pidevalt suurenema..
Kui takistus on suurenenud, siis võid panna testri pinge mõõtmis asendisse ja siis peab pinge kondekas sees olema

vähemalt mina olen nii kontrollinud ;D

Rom
06-03-04, 20:15
Sry minu apsakas ma mxtlesin signaali teekonnal olevaid KONDEKAID mis ei pruugi lyydid olla. Kui skeem olemas siis pole mingi probleem neid leida. kui skeemi pole siis ei aita muu kui skeem leida ;D
Antud juhul vxid need toitelyydid rahule jatta.

erx
06-03-04, 20:20
Mina vahetaksin halastamatult kõik kondekad ja lüüdid võimendis ära, olukord paraneb 1000x :D

Mattias
06-03-04, 22:23
ok tõin linnapealt mingi testeri millel igast vidinaid ja vilesi küljes. Kas sellega saab kuidagi need kondekad ära testida ilma lahti jootmatta või peab tingitammat lahti jootma asjad.

Mattias
06-03-04, 22:29
Mina vahetaksin halastamatult kõik kondekad ja lüüdid võimendis ära, olukord paraneb 1000x :D

Seda räägivad nad kõik aa iseasi kust saad siuksed täpselt samad jupid ;)

kreeklane
06-03-04, 22:39
kui juba tester on, siis mõõda pinget lõputransistoritel. kui mälu ei peta ,siis oli tal kahepolaarne toide. kui pool pinget ära võtta, hakkab igasugune kõrgklassi võim mökutama.

Mattias
06-03-04, 23:20
http://foto.ussrhi-fi.ru/Galery_radiotehni...0-foto2_jpg.htm (http://foto.ussrhi-fi.ru/Galery_radiotehnika-uku020-foto2_jpg.htm) * kas sealt pildi pealt on näga ka miuksed need lõputransid on vms. Kondekad peaksid võimu all olema siuksed suuremat sorti jullad on mul õigus mehed?

Krt avastasin et pildi peal oleval võimul on kaks trükiplaati puudu ???

Jyrka
07-03-04, 09:44
http://foto.ussrhi-fi.ru/Galery_radiotehnika-uku020-foto2_jpg.htm kas sealt pildi pealt on näga ka miuksed need lõputransid on vms. Kondekad peaksid võimu all olema siuksed suuremat sorti jullad on mul õigus mehed?

Krt avastasin et pildi peal oleval võimul on kaks trükiplaati puudu ???
Kaks teadjamat soovitasid need suuremad jullad rahule
jätta kuipole tegu 100Hz undamisega.
Kui tester olemas siis mõõda kas väljundis ilma signaalita
on alalispinget, tester 30v piirkonna kanti esialgu, üle 0,2V olla ei tohiks. Kui väljundil pinge peal siis peale
võimu tuleb vist ka kõlle remontida( loodan et põhja all
olevad kaitsmed ikka terved).

Mattias
07-03-04, 11:27
Kaitsmed kontrollisin üle ja väljundid käisin ka multimeetriga üle, sättisin selleks piiriks aparaadil 20 v ja näitas ühes väljundis pinget 0.01 v ja teises miski 0.02 kui võimu sisse lülitasin. Kui võimu välja lülitasin siis näitas miski 0.50 v mõlemas väljundis. Mis edasi peaks tegema. Viiksin asja remonti aga tahaks nagu ise ka asja kallal pusida. Suht hea võim on dumbjuuserile katsetamiseks. Ok ootan juhtnööre tarkadelt.

Mattias
07-03-04, 12:43
Leidsin kaks identset skeemiplaati. Mõlema peal on samasugused jullad. Mõlema plaadi peal olid 2 siukse tähistustega tranistorit: kt807b. Pinget neis ei olnud (võim polnud sisse lülitatud) Kuid takistus oli kolmes miski 1.02 kui piiriks oli multimeetril sätitud 20k ning ühel oli takistus väiksem 0.60. Andke palun vihjeid mis edasi peaks tegema. Härrased õelge kohe ära kas on asi lootusetu ja kas uku-kene on surnud?

kreeklane
07-03-04, 15:36
lõputransistorid on KT808A (4tk.)mõõda palju on pinget punktides6. 9. 12. kontrolli kas miski põlenud ei ole, ning kas midagi kuumaks ei lähe.

Jyrka
07-03-04, 18:30
Kaitsmed kontrollisin üle ja väljundid käisin ka multimeetriga üle, sättisin selleks piiriks aparaadil 20 v ja näitas ühes väljundis pinget 0.01 v ja teises miski 0.02 kui võimu sisse lülitasin. Kui võimu välja lülitasin siis näitas miski 0.50 v mõlemas väljundis. Mis edasi peaks tegema. Viiksin asja remonti aga tahaks nagu ise ka asja kallal pusida. Suht hea võim on dumbjuuserile katsetamiseks. Ok ootan juhtnööre tarkadelt.
Kahjuks sa ei kirjelda kuidas mõjub volume nupp, kui
kolb olemas lase lõpu plaatidel sisend lahti klemm 1 (2maa)
küljest ja lase selle klemmile kuskilt mujalt signaal
~0,2V kui nüüd lõpp mängib siis viga võib olla eelvõimus
või selle toites.
toites

Mattias
07-03-04, 19:49
mismoodi ma sellest eelvõimust üldse lahti saaks? Kus see eelvõim seal fotol asub ise ütleks et on see kus kaks suuremat kondekat püsti on aga ei ole kindel :D

kreeklane
07-03-04, 20:19
eelvõimendi kontrolliks võtta signaal liiniväljundist ja lase suvalisse võimendisse. kui tuleb ilusasti on võim kuni regulaatoriteni korras.

martinj
08-03-04, 10:01
http://foto.ussrhi-fi.ru/Galery_radiotehnika-uku020-foto2_jpg.htm kas sealt pildi pealt on näga ka miuksed need lõputransid on vms. Kondekad peaksid võimu all olema siuksed suuremat sorti jullad on mul õigus mehed?

Krt avastasin et pildi peal oleval võimul on kaks trükiplaati puudu ???
Kõppvõimendid on jah puudu, kõige väärtuslikum osa välja võetud (miks trafo alles jäeti ??? =

digital
09-03-04, 20:14
Ma ka ise selle võimuga ikka palju vaeva näinud... Tal see eelvõimu värk kipub suht kergesti genema minema ja ka kadus vahepeal heli ära. Enda omal oli siis üks eelvõimu trans niisama katkestuses ja siis veel palju surnud kondekaid ja veel rohkem külmjooteid, mis just siis, kui võim üks aasta talveks suvilasse külma kätte jäi, välja tulid.
Esimese proovina võtaksin lõppude sisendid eelvõimu küljest lahti ja ühendaksin otse ühe sisendipistiku külge. Siis arvutil või mis-iganes heliallikal väljund väga nõrgaks, näiteks arvutil see volume täitsa nulli ja võim tööle. Siis sujuvalt arvutist heli ja testida, kuidas see kõlab. Kui on korras, siis on eelvõimus viga. Kui ei ole, siis teed kõigepealt lõppvõimu ära ja siis testid uuesti, et kas siis on puhas. Kui lõpp korras, siis uuesti eelvõim külge ja hakkad sellega jamama.
Üldiselt tasub kontrollida üle plaatidel olevad konded, minu omas on peaaegu kõik konded välja vahetatud näiteks... Vbolla oli kehv partii vms aga seda juhtub vene kondedega koguaeg. Kondede kontrollimisest loe näiteks martinj veebist.

Mattias
10-03-04, 21:31
Nagu kahtlustasin oligi üks transistor läbi. Parandus läks kokku maksma 50.- Võim juba turtsub arvuti taga. Parandaja-mehel oli 3 u-7111 riiulis. Ütles et nendega pole midagi teha. Lõppvõimu juppe pole kuskilt saada, mudu saaks jõle odavalt need sealt ära ärida. Kas kuskilt poleks võimalik neid juppe saada? Ostaks vb ühe ära sealt.

mako
10-03-04, 21:46
Kui lõpus mingi trants katkestuses on(nagu minu omal pidi olema)Siis ei olegi seal midagi erilist teha kui kõik transid välja vahetada(nii öeldi mulle).Aga kui odavalt saad osta ära(osta mulle ka)sest eelvõim,toide ja relle peaks ju ikka korras olema :)

kreeklane
10-03-04, 22:31
kui Y7111lõppvõimus osad kuni viimse takistini ära vahetada,siis juppe läheb max. 60 krooni kanali kohta.

Rom
11-03-04, 00:23
Vximu parandamine vxim mxtetuks kujuneda kui trafo on peetis. Kxik muud vead on parandatavad nii, et ei saa paris hasti aru vaitest, et juppe pole? Kui pole just seda xiget siis asenduse leidmine pole mingi probleem.

humax
11-03-04, 09:32
kui põhitõed pole selged ja kui nii palju probleeme jääb laua ja tooli vahele kas poleks mõtekam viia võim spetsialisti kätte, siis saaks ehk asjast veel asi. :o

mako
12-03-04, 20:25
Mattias-räägi lähemalt nendest nässus u-7111 võimudest.
Oleks vähemalt ühest huvitatud :)

tuumik
13-03-04, 05:08
Lõputranzid on need jullad radikate peal.
Tiad.Vii parem võim mingi targema mehe kätte.Kui ikka kolbi pole käes hoidnud, siis võimu naljalt ei paranda.Vähemalt mitte kirja teel.No ega ma halva pärast.
Muidugi proovida võid.Sest võim ise nagu rahaliselt suurt väärt ei ole ja paranduse eest kallis maksta.

mako
13-03-04, 09:14
Minu u7111 käiski paranduses jaöeldietkogu värk võim minna maksma 300 :oja selle rahaeest poleju teda mõtet remontida(tegelikult polesee võim minu oma).
Aga tahaks kuskilt üht teist u-7111,sealt oleks toidet vaja,või siisvõiballa paneks terve uue lõpu. :)

Mattias
13-03-04, 11:34
PS! võim juba turtsub arvuti taga. Sellel oli üks kt807b trans läbi. Ka ise arvasin seda aga polnd seda juppi kuskilt võtta. Ja tinutuskolbi olen ma päris palju käes hoidnud ;)kuid kui juppe pole siis ei saa eriti midagi korda teha. Uurin seda võimu värki ja kui ta tahab neist lahti saada siis annan teada.

mako
13-03-04, 18:38
Jään ootama. :)Üks u7111 kuluks ära küll. :)

elukas
13-03-04, 20:47
Ega see defitsiitne jupp u7111 juures ei juhtu trafo olema? Omal sai see otsa ja oleks uut vaja, nii et oleks kah soovija ühele katkisele u7111 või vähemalt tema trafole.

Mattias
14-03-04, 22:40
Sai asja uuritud ja mees ütles et need kaks u 7111 on juba seest paljaks tehtud ning et hoiab neid varuosadeks.