PDA

Vaata täisversiooni : Estonia 010 sisendid?



Arni
26-03-04, 15:42
Nii, Estonial on siis teadupärast sellised sisendid: 2 grammofonisisendit, 2 magnetofonisisendit/väljundit, 1 raadiosisend, 1 universaalne sisend. Küsimus oleks siis selline, et millistesse mida võib/ei või ühendada. Millised on mõeldud seadmete jaoks, kus signaal on võimendatud, millised mitte? Endal hetkel vaid arvuti universaal-sisendis, aga iga hetk on tehnikat lisandumas, siis oleks sisendeid juurde vaja. Katse-eksituse meetodil ei tahaks midagi lisada.

humax
26-03-04, 15:48
mõlemad grammari sisendid jäta kohe rahule nende sisendite järel on korrektsioon võimendid, mis sobivad ainult grammari helipeale ja mitte millelegi muule. tesed kaks on universaal sisendid ja sinna lähevad kõik muud väljundid.
edu asja rakendamisel.
võimendatakse signaali kõikide sisendite puhul, kuid grammari sisend on kusagil 2.5mV JA ON SPETSIAALSE SAGEDUSKARAKTERISTIKAGA.

Arni
26-03-04, 17:41
mõlemad grammari sisendid jäta kohe rahule nende sisendite järel on korrektsioon võimendid, mis sobivad ainult grammari helipeale ja mitte millelegi muule. tesed kaks on universaal sisendid ja sinna lähevad kõik muud väljundid.
edu asja rakendamisel.
võimendatakse signaali kõikide sisendite puhul, kuid grammari sisend on kusagil 2.5mV JA ON SPETSIAALSE SAGEDUSKARAKTERISTIKAGA.Suur-suur tänu. Oleks ise mässama hakanud, oleks varsti tuba vist kõrbelõhna täis olnud. Suured tänud!!

Allar88
26-03-04, 17:48
un vhod ja tuner olid need õiged vist..

mtts
26-03-04, 18:45
Suur-suur tänu. Oleks ise mässama hakanud, oleks varsti tuba vist kõrbelõhna täis olnud. Suured tänud!!


kõrbelõhna vast ikka poleks. kui mina suvel estonia up010 sain ja võimudest, kõlaritest ega vene keelest veel miskit ei jaganud siis sai lolli peaga sinna grammari sisendisse isegi miskit topitud ja pika mõtlemise peale et miks see heli nii si** on proovisin teisi kanalied ja järeldasin et neid kahte esimest (3c1 ja 3c2) oleks targem mitte käppida.

arvutihdd
27-03-04, 22:39
rääkige mulle selle Estonia kohta nyyd seda, et kas lõppvõimul peab kindlalt ka eelvõim küljes olema või saab teda kasutada ka ilma. Et siis arvutist tahaks muusikat kuulata, paneks Estonia kõlarid taha. MIda see eel võim üldse tegema peab ? Suht võhik võimendite koha pealt O_o

humax
27-03-04, 22:58
;)eelvõimendis toimub signaali võimendamie,vajalikule tasemele mis tagab vajaliku helisagedusliku nivoo lõppvõimendile.eelvõimu ühendatakse seadmed mida soovitakse kasutada, toimub tugevse reguleerimine, sageduakäigu reguleerimine madalad , kõrged sagedused, stereo balansi reguleerimine. kastatavate seadmete ümberlülimine,EST010 eelvõimul on ka võimalus visuaalselt jälgida helinivood ja kanalite võrdsust.samuti võimendatava signaali max väärtust.


EST 010 PUHUL KINDLASTI.
Valdavalt kõikidel võimudel on eel ja lõppvõim ainult nad on ühes korpuses. EST 010 koosneb kahest korpusest. on ka veel muid lahendusi kuid siinkohal pole mõtet neist rääkida.kui arvuti helikaart teeb ära kõik need funktsioonid ja väljundis on signaal mille suurus on max 1V siis pole vaja kuid mina ei tea head kaarti ja odavad ...... tarku on teisigi

hgTafka
28-03-04, 01:01
rääkige mulle selle Estonia kohta nyyd seda, et kas lõppvõimul peab kindlalt ka eelvõim küljes olema või saab teda kasutada ka ilma. Et siis arvutist tahaks muusikat kuulata, paneks Estonia kõlarid taha. MIda see eel võim üldse tegema peab ? Suht võhik võimendite koha pealt O_o
Mina lasin ka vahepeal signaali otse lõppvõimendisse. Midagi ei juhtu. Helikaardist pead väga vaikseks ainult keerama. Seadistad paika kõik ja asi töötab väga hästi ning normaalsetel mängudel peaks helitugevus volume kontrolliga sünkroniseeritud olema(va. DOS baasil mängud)

digital
30-03-04, 00:13
Kohe üldse ei soovita sellist lahendust, üks tuttav lasi sellega kogemata Estonia maha. Muidu on kõik korras aga mõnikord kipub ikkagi helikaart sellest nupust mööda minema ja siis on jama. Windowsis mõned prorgrammid kisuvad seda üles ja ka dos'i asjad tahavad täiega kisada. Enamus kaartidel on ainult üks väljundpesa ja sealt tuleb palju tugevamat signaali kui 1 Volt. (mõnedel vanematel küll oli eraldi line out ka ja osadel oli ka üks jumper, millega sai valida kas line või speaker out) Kui eelvõimu ei ole, siis pane mingi potekas vahele ja keera nii vaikseks kui vaja. Siis edasi juba võid täpsemalt arvutist reguleerida.
Teine probleem oli helikaardi initsialiseerimisel tekkiva krõpsuga. Juhtub see siis mõnede helikaartidega iga kord kui winduuz selle taha haagib buudil. Seega pidi alati alles siis võimu sisse lülitama, kui masin püsti, ja enne shutdowni võim välja. Samamoodi pidi ka restardiks välja lülitama, et midagi selle löögiga maha ei põletaks.
Sellel sõbral piisas sellest, et vend tõmbas ja käivitad duumi... enne kui kaitse jõudis rakenduda oli kärsahais üleval ja ühe kanali transid läbi.

hgTafka
30-03-04, 00:43
Siinkohal võtan sõnad tõesti tagasi :-X Ma ei arvestanud sellega, arvutid on nii erinevad. Endal nii vana kui ka uue arvutiga probleeme pole. Aga loogiline on see, et enne shut downi lülitada võimendi välja. Sest sama effekt tekib ka siis, kui arvuti asemel on eelvõimendi.
Oma arvutitel on see klõps minimaalne ja oli vaevukuuldav, aga eks süsteemid on erinevad.

Molotov
31-03-04, 10:34
SbLive-il peaks küll kvaliteeti küllalt olema... :)

KrikU
22-05-04, 22:49
Sry vana teema üles kaevamise eest, aga omaltpoolt lisaksin, et olen samuti kasutanud otse lõppvõimu arvuti taga (niikaua kuni eelvõimul sain lüüdid ära vahetatud) ja mingit probleemi ei olnud. Kusjuures arvutist heli maksimaalsel tasemel tuli just parajalt kõva heli kõllidest - ligilähedane signaaliga mille juures kaitselülitus rakendub. Osade muusikalugude kuulamisega max voluumiga viskas kaitselülitust peale.

Helikaardiks on Abit NF7-S integreeritud Nvidia Soundstorm helikaart. Samuti ei teki mul seda kõvemat praksu mis sisselülitamisel eriti vanemate helikaartidega on täheldatav. Eelvõim teeb kah suurema praksu, kuid uute lüütide paigaldamisega seoses on just vähemaks läinud see.

martinj
23-05-04, 19:48
Originally posted by Molotov@Mar 31 2004, 10:34
SbLive-il peaks küll kvaliteeti küllalt olema... :)
Oleneb kelle jaoks.
Signaali /müra suhe küll enamvähem kuid häirib (ja isegi väga kuuldavalt) rauas 44lt 48 kHz peale sämplimine ja siis alles analoogi tegemine.

Martin@sblive (sai kunagi oma lolluses ostetud) aga kaart muidu suht harju keskmine