+ Vasta teemale
Lehekülg 6 / 6 EsimeneEsimene ... 456
Näitan vasteid 76 kuni 86 86-st

Teema: Arvutuste abiprogramm

  1. #76
    Liige olavsu1 Kasutaja maine on neutraalne
    Liitunud
    05/2005
    Postitusi
    1.553

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Tsitaat Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
    Filtri lisasin kõige lihtsama, eks võib seda arendada muidugi.


    See on kõlari filtri arvutuse programmist?
    seda ta üritas olla jah. arvutas LC filtreid esimesest kuni kolmanda järguni. kõrgemad järgud on aint aktiivsetes kõlarites ja seal siis juba RC.

  2. #77
    Liige Starfish maine kipub olema madal Starfish avatar
    Liitunud
    08/2009
    Asukoht
    Kehra-Tallinn
    Postitusi
    1.715

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Rööbiti/jadas iseenesest ära vahetamine (et viga vältida) poleks kõige õigem, kasutaja hakkab ikkagi näiteks rööbiti arvutust tegema, negatiivne vastus näitab, et arvutus on ületanud füüsika võimalused.

    Ok, lisatoitega saab:
    https://www.youtube.com/watch?v=qKqrXcU2jGo&t=1s

  3. #78
    Liige urmas78 Kasutaja maine on neutraalne urmas78 avatar
    Liitunud
    02/2003
    Asukoht
    Tartu
    Postitusi
    1.175

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Juhtme takistuse mõõtmine andis vea.
    Kondensaatori laadimise aeg on huvitav. Mingi help on vist vajalik programmis.
    Vajuta pildil suurema pildi nägemiseks

Nimi:	Untitled.jpg
Vaatamisi:	10
Suurus:	80,2 KB
ID:	16239

  4. #79
    Liige Starfish maine kipub olema madal Starfish avatar
    Liitunud
    08/2009
    Asukoht
    Kehra-Tallinn
    Postitusi
    1.715

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Hea kui keegi teeb BugReport-i.

    Sain selle esimese vea re-produtseerida.
    Viga:
    Material: array [0..3] of String = ('1.678','2.24','1.586','2.6548');
    Peab olema:
    Material: array [0..3] of Single = (1.678,2.24,1.586,2.6548);
    Sellest tuli see 1.678. See viga esineb ainult koma kasutaval op süsteemil.
    Kui on kasutusel punkt siis seda viga ei näe.

    Teine oli takistuse valiku ComboBox, ItemIndex oli jäänud -1, peab olema 0 sest algne valik on Ohm (asub esimesel ehk "0" kohal).
    Kui sa proovid korra valida näiteks kOhm ja siis jälle Ohm tagasi, annab õige vastuse.

    Õhtupoole uuendan.

    Laadumine: U on toitepinge takistil, mille kaude C laadub, UC on pinge kondekal, see pinge milleni laadumise aega on vaja arvutada.
    Tühjenemine: U on kondeka algne pinge, UC on pinge lõppväärtus, milleni tühjenemise aega on vaja arvutada.
    See vist oleks parem muuta UC1 ja UC2.

  5. #80
    Liige Mephistopheles maine kipub olema madal Mephistopheles avatar
    Liitunud
    07/2008
    Asukoht
    Tallinn/Ardu
    Postitusi
    291

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Kas sa ei tahaks git-i seda panna. Bitbucketis on t2itsa error reporting olemas.
    V2ntv6ll on selleks k6ver, et mahuks mootorisse 2ra.

  6. #81
    Liige Starfish maine kipub olema madal Starfish avatar
    Liitunud
    08/2009
    Asukoht
    Kehra-Tallinn
    Postitusi
    1.715

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Tsitaat Esmalt postitatud Mephistopheles poolt Vaata postitust
    Kas sa ei tahaks git-i seda panna. Bitbucketis on t2itsa error reporting olemas.
    Äki sa tead kas Bitbucketi abil saaks versiooni info pärimise teha ?
    Sedasi oleks asjal mõtet.
    Programm käivitudes võrdleb oma versiooni ja infot Bitbucketi aardessilt ja teavitab kasutajat uue versiooni olemasolust ja võimaldab see uus versioon sealt samast tõmmata.

  7. #82
    Liige Mephistopheles maine kipub olema madal Mephistopheles avatar
    Liitunud
    07/2008
    Asukoht
    Tallinn/Ardu
    Postitusi
    291

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Ikka saab. Mul serveris on nii, et kui ma olen main branchi peal (master, staging, development), siis iga kord, kui ma enda virtuaalmasina k2ima ajan, siis ta teeb pull-i. Kui branch on miski featuur vms, siis selle puhul ei tehta, kuna masinas on yldjuhul uuem kood, kui gitis (mulle ei meeldi poolikuid committe teha). Erinevad masinad on resilioga syngitud, seega kui ma linnast maale l2hen, siis on mu kood sealgi masinas olemas.

    See kiskus natukene OT-ks 2ra. Vaata selle windowsi programmi autoupdatega on tsipake keeruline. Ilma suurema mudita sa ei saa programmi uuendada, kui ta juba tiksub. Siin on erinevaid lahendusi, kuidas seda probleemi seljatada. K6ige lihtsam on see, kus p6hiprogramm on nagu konteiner, mis t6mbab DLL-le omale k6hu alla ja siis regab handlerid. Seega kui see "konteiner" on ilusasti tehtud ning progetud ka tulevikule m6eldes, siis tollel endal ei tohiks eriti palju uuendusi vaja minna. DLL-idega on lihtne - teed unload, sikutad uue DLL-i ja laed uue DLL-i.

    Minu yks administreerimise programmikene, kus on eelnev DLL-i lahendus kasutusel:
    Vajuta pildil suurema pildi nägemiseks

Nimi:	loaded_modules.png
Vaatamisi:	3
Suurus:	4,5 KB
ID:	16845
    V2ntv6ll on selleks k6ver, et mahuks mootorisse 2ra.

  8. #83
    Liige Starfish maine kipub olema madal Starfish avatar
    Liitunud
    08/2009
    Asukoht
    Kehra-Tallinn
    Postitusi
    1.715

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Uues kohas ja uus Link: https://1drv.ms/u/s!Asi49hraNGQEa5RhJ1fcfzfILG4
    Muutunud pole suurt midagi.

    Selle PC versiooni edasi arendus on kaheldav.
    FireMonkey võimaldab androidile programme teha, mobiiliversioon oleks mõistlikum.

  9. #84
    Liige Starfish maine kipub olema madal Starfish avatar
    Liitunud
    08/2009
    Asukoht
    Kehra-Tallinn
    Postitusi
    1.715

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Ma juba unustasin, on olemas Ingliskeelne versioon + kaardimäng.

    https://1drv.ms/u/s!Asi49hraNGQEdvrQsveUrUvV2Q0?e=P1dWTV

    Selle arendamine on ammu lõppenud, MDI pole mõistlik valik kui laiendus on vajalik.

  10. #85
    Liige Elektrik Kasutaja maine on neutraalne Elektrik avatar
    Liitunud
    02/2003
    Asukoht
    Pärnu-Tallinn-Soome
    Postitusi
    2.463

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Praegu saab Delphi tasuta.
    Embarcadero müüdi maha ja kohe tuli tasuta versioon ilma piiranguteta. Embarcadero staff oli liiga kitsi.

    Mul endal ka 7 olemas, kuna see kiirem ja hea, kui vaja lihtsaid projekte teha.
    Aga ka 10.x on arvutis, kuna saab tasuta nüüd.
    Endal Delphis palju projekte, aga viimasel kiirel ajal pole aega olnud koodi kirjutada, seisavad.

    Firemonkeyt pole kasutanud oma projektides. Ei meeldi mulle. Suur ja aeglane asi ja ei teagi, kas on nüüd suurem osa vigu kõrvaldatud või ikka samasugune, bug'e täis.
    Androidile olen teinud enda jaoks lihtsaid asju Basic4Android'ga. Tasuta asi ja väga lihtne teha asju.
    Praegugi mitu asja plaanis, aga ei ole aega üldse selleks.

    QT jms asjad on üliaeglased, ei kasuta neid üldse.
    Selline elektrooniku rakendus on hea, peaasi et vigadeta ja palju kasulikke asju ja võimalikult innovatiivne interface, et oleks kiire ja mugav leida kõike.
    Keel pole mulle oluline: saksa, soome, inglise, vene sobivad ka. Eesti keeles harjumatu, aga saab kasutada.
    Eestikeeles pole alati häid termineid.

  11. #86
    Liige Starfish maine kipub olema madal Starfish avatar
    Liitunud
    08/2009
    Asukoht
    Kehra-Tallinn
    Postitusi
    1.715

    Algseade Vs: Arvutuste abiprogramm

    Sa kodeerid kõike Delphi keskonnas ?
    Mul on tekkinud vajadus kasutada sekundaarset programmi
    Notepad++, SublimeText3, VSCode.
    Need on hea valik, tunnevad ära Pascali.

    Delphi 7
    Sellega ma alustasin.
    Hiljem kolisin XE peale ümber.
    Praegu sedagi enam ei kasuta aga mõned vanad projektid 100% ei võimalda uuemaga avada.
    Näiteks seesama arvutuse programm sisaldab koodi mis ei luba tekatirea peale kirjutada muud kui kindlaid sümboleid.

    Kood:
    //----------------------/0123456789/-/DecimalSeparator/
    Function CLimitA(keyin: char; TEdittext: string; Start: integer): Char;
    begin
    if not (keyin in [#8,DecimalSeparator,'-','0'..'9',^C,^V]) then
      Result:= #0
    else if (keyin = DecimalSeparator) and (Pos(keyin, TEdittext) > 0) then
      Result:= #0
    else if (keyin = '-') and (Start <> 0) then
      Result:= #0
    else
      Result:=keyin;
    end;
    Selles on kasutatud "DecimalSeparator"
    See genereeris errori.
    XE4 versioon: "FormatSettings.DecimalSeparator"
    See koodijupp on põhiprogrammis ja iga teksti riba pöödrub sinna kui midagi kirjutatakse.
    Algul oli see veel tehtud dll failiks aga see võib ka programmi sees olla, jääb välist pudi vähemaks.

    See firemonkey sisaldab 3D võimalust, olen proovinud, tegin kuubiku mida saab XYZ teljel pöörata ja igas suunas liigutada.
    Kood:
    Cube1.RotationAngle.X:=TrackBar1.Value;
    Cube1.RotationAngle.Y:=TrackBar2.Value;
    Cube1.RotationAngle.Z:=TrackBar3.Value;
    //
    Cube1.Position.X:=TrackBar4.Value;
    Cube1.Position.Y:=TrackBar5.Value;
    Cube1.Position.Z:=TrackBar6.Value;

    *Android versiooni pole tegelikult sellele mõtet teha,
    põhjus 1: On rohkem kui üks sarnaseid võimalusi sisaldavaid Appe juba olemas,
    põhjus 2: Väike telefoni ekraan pole just koht kus mugavalt oma projekti arendamisega tegeleda...

+ Vasta teemale

Teema informatsioon

Antud teemat sirvivad kasutajad

Hetkel sirvib antud teemat 3 kasutaja(t). (0 liiget ja 3 külalist)

     

Lemmikud

Foorumi reeglid

  • Sa ei või lisada uusi teemasid
  • Sa ei või lisada vastuseid
  • Sa ei või lisada manuseid
  • Sa ei või muuta oma postitusi