Sisusse ka natuke.
Kui graafikuid vaadata siis kindalsti käib sealt mingi vool läbi ka toitega 20V või veel väiksemal pingel, vool on lihtsalt palju väiksem ja see ei ole normaalne/ette nähtud kasutuse režiim.
Arduino on küll CMOS loogikaga aga see ei tähenda, et analoog sisendid Atmega328 MCU-l oleks megaoomised. Seal on ju paralleelis sisend ja väljud ning sisendi poolel on pull-up takistid, mida kõigi sisendite puhul ei saa välja lülitada, oleneb konkreetsest Arduino/MCU mudelist ja sisendist. Ilmselt oleks ikka mingit vahepealset signaali võimendajat vaja.
![]()
Viimati muutis moi : 29-08-19 kell 11:17
Siin graafikul näitab, et töötab ka fotoelemendina, järelikult 5 V
toidet peab piisama. Võimendiks sobib kindlasti
väljatrans sisendiga opvõiendi. Meenub näiteks vene ud8.
Praegu vist enamus opvõimendeid on välja trans sisendiga.
Sobivate vastu ja päri tkistuste valikuga saab kindlast vajaliku
reziimi kätte.
5V? on kahtlane küll. Aga testi ära.
Lõhud anduri ära ja peidad klaaskolvi sisse mingi tavalise takistusanduri mis töötab 5v juures.
Viimati muutis urmas78 : 30-08-19 kell 10:44 Põhjus: võimalik eksimus
seda olen ma ka juba tükk aega mõelnud, et panna tavaline fototakisti sinna sisse. küllap oleks ka tundlikkus parem. muidugi võin siis klaasi ära lõhkuda.
aga tundub vist parem kui 200V alaldamise ja signaali võimendamisega jännata.
Kas ei kõlba see 1€ aialamp mis päeval laadib ja öösel põleb?
Sealt saab valgusest sõltuva pinge kätte.
Nagu algul ütlesin, olen teadlik parematest võimalustest, aga vaja on just seda lampi kasutada. Ütleme, et esteetilistel kaalutlustel.
Tee laboratoorne töö ja siis otsusta. Elementide omadused muutuvad ka vananedes.
https://rplab.ru/phys-f/laby/at/l4p01.pdf
Hetkel sirvib antud teemat 1 kasutaja(t). (0 liiget ja 1 külalist)
Lemmikud